Επικαιρότητα

08
Sep2023
Κουφέλος & Συνεργάτες - "«Πόρτα» από τη δικαιοσύνη στην κεραία της Vodafone"

Κουφέλος & Συνεργάτες – “«Πόρτα» από τη δικαιοσύνη στην κεραία της Vodafone”

Θετική είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης για την Κοινότητα των Βασιλικών και το Δήμο Δυτικής Λέσβου όσον αφορά στα ασφαλιστικά μέτρα που απασχόλησαν το δικαστήριο στις 9 Ιουνίου και το θέμα είχε αναδειχθεί πρώτα από τα Νέα της Λέσβου, αναφορικά με την προσπάθεια της εταιρείας Vodafone να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Βασιλικά, στις παρυφές του χωριού, κοντά στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Να θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει με διαδοχικές λαϊκές συνελεύσεις και ο Κοινοτάρχης, Μάκης Γαβαλάς, προχώρησε στην ενεργοποίηση του Δήμου και σε νομικές ενέργειες μέσω της Δικηγορικής Εταιρείας Κουφέλος & Συνεργάτες. Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν γνωστοποιήθηκε χθες και δίνει ένα τέλος στην εγκατάσταση, καθώς προειδοποιεί με πρόστιμο της τάξης των 5.900 ευρώ σε περίπτωση που η εταιρεία προχωρήσει, ενώ κάνει δεκτό το αίτημα της Κοινότητας ότι η εγκατάσταση πέραν των ζητημάτων από την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για την υγεία των κατοίκων του χωριού, θα προκαλέσει ζημιά και στο φυσικό και στο οικιστικό περιβάλλον στο σημείο που χωροθετήθηκε να εγκατασταθεί..

Δείτε παρακάτω πως σχολίασε τη θετική εξέλιξη για τους κατοίκους των Βασιλικών, ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Κουφέλος & Συνεργάτες, Ταξιάρχης Κουφέλος στην εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου“…

Είναι η τρίτη υπόθεση εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που χειρίζεται το γραφείο μας και έχουμε θετικό αποτέλεσμα από την προσφυγή μας στη δικαιοσύνη, καθώς έχουν προηγηθεί ανάλογες περιπτώσεις στο Βουναράκι και στον Αφάλωνα.

Είμαστε ικανοποιημένοι και όπως είχαμε πει εξαρχής, για τον κάθε πολίτη ο μόνος βράχος που υπάρχει πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχτεί είναι η δικαιοσύνη και αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη. Οι κάτοικοι των Βασιλικών βρέθηκαν απέναντι σε μία μεγάλη εταιρεία, η οποία επιχείρησε να εγκαταστήσει την κεραία παρακάμπτοντας την τοπική κοινωνία.

Ευτυχώς όμως η δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της στέκεται ασπίδα απέναντι στις αυθαιρεσίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αρχείο
June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Skip to content