Επικαιρότητα

23
Jun2023
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το βιασμό.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το βιασμό.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν απόψε στις 9:00 το βράδυ οι δυο νέοι που κατηγορούνται για βιασμό δύο τουριστριών από τη Σουηδία στο Πλωμάρι. Η απόφαση της δικαιοσύνης να τους αφήσει και ελεύθερος και χωρίς περιοριστικούς όρους ενώ συνήθως οι κατηγορούμενοι για βιασμό προφυλακίζονται αν μη τι άλλο δείχνει ότι δεν θεωρούνται επίφοβοι ότι θα τελειώσουν ανάλογες πράξεις. Ωστόσο ο δικηγόρος τους επισημαίνει ότι όσο οι κατηγορίες αυτές συνεχίζουν να τους βαραίνουν, οι δύο νέοι δεν θα επιστρέψουν με τους ίδιους όρους στο Πλωμάρι αλλά θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες και στη ζωή και στην εργασία τους.

Οι κατηγορούμενοι που συνεχίζουν να επιμένουν πως όχι μόνο δεν βίασαν τις δύο γυναίκες αλλά οι ίδιες τους προκάλεσαν να έρθουν σε συνουσία μαζί τους οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή και η απολογία τους ήταν μαραθώνια καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε όπως προαναφέρουμε στις 9:00 το βράδυ.

Στη δικαιοσύνη κατέθεσαν πρώτες οι δύο καταγγέλλουσες παρουσία ψυχολόγου επιμένοντας ότι είναι θύματα ομαδικού βιασμού και προς τούτο μάλιστα η κατηγορία μετατράπηκε προς το δυσμενέστερο για τους δύο νέους ότι ασκήθηκε από πλευράς τους ομαδικά βία στις δύο γυναίκες. Ωστόσο η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους προκάλεσε ικανοποίηση στην υπεράσπιση την οποία έχει αναλάβει Δικηγορική Εταιρεία Κουφέλος & και Συνεργάτες ο εκπρόσωπος της οποίας Ταξιάρχης Κουφέλος δήλωσε τα Νέα της Λέσβου ότι «οι πελάτες μου έχουν διασυρθεί από τις δύο καταγγέλλουσες βλέποντας τις ζωές τους να έχουν αλλάξει δραματικά καθώς η κοινωνία μας είναι μικρή».

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως όπως αποκάλυψαν τα Νέα της Λέσβου στο φύλλο τους την Πέμπτη το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν καταγράφει σημάδια βίας στις δύο αλλοδαπές και αυτό φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της δικαιοσύνης ενώ πλέον η υπεράσπιση αναμένει την έκδοση του βουλεύματος από το οποίο θα φανεί αν παραπέμπονται ή αν τελικά θα απαλλαγούν.

Πηγή: nealesvou.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αρχείο
June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Skip to content