Επικαιρότητα

20
Jan2024
Κουφέλος & Συνεργάτες - Αυλαία για την δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου

Κουφέλος & Συνεργάτες – Αυλαία για την δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου

Κουφέλος & Συνεργάτες, η αυλαία έπεσε στην πολύκροτη υπόθεση, για τη δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ταξιάρχης Κουφέλος δήλωσε:

“Η αυλαία έπεσε σε μια πολύκροτη υπόθεση. Αθωωθήκαμε ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί μας, καταθέσαμε όλα τα έγγραφα που απέδειξαν την αθωότητα των εντολέων μας”.

Επίσης ο κ. Πανάγος Κουφέλος δήλωσε:

“Είχαμε πάντοτε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη αποδείχθηκαν όλα αυτά που ισχυριζόμασταν εδώ και 20 χρόνια. Διότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώνεται μετά από 20 ακριβώς χρόνια. Με μεγάλη ψυχική κούραση και ταλαιπωρία”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • (+30) 22510 22903
  • info@koufelos-lawfirm.gr
  • koufelos-lawfirm.gr

Ολοκληρώθηκε η δίκη για το μείζον σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου που οδήγησε στο κλείσιμο της Τράπεζας το Μάρτιο του 2012. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου έκρινε την απόφαση αυτή σε δεύτερο βαθμό τον Ιανουάριο του 2024 σε μια διαδικασία εξαιρετικά σύντομης διάρκειας.

Από τους 10 κατηγορουμένους, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα. Έφεση κατέθεσαν οι εννέα. Ένας εξ αυτών δεν παρέστη για να υποστηρίξει την έφεση και γι’ αυτό η έφεση του απορρίφτηκε. Κατά συνέπεια για αυτόν ισχύει η πρωτόδικη ποινή. Ένας ακόμη εκ των κατηγορουμένων, άσκησε έφεση αλλά απεβίωσε πριν την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Όλοι οι υπόλοιποι είτε ήταν μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας το 2004, είτε πελάτες της Τράπεζας κρίθηκαν αθώοι.

Όχι, γιατί δεν έγιναν καταστροφικές επιλογές που οδήγησαν σε κλείσιμο την Τράπεζα, αλλά γιατί δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη δόλου στις ενέργειες που έγιναν.

Ένοχος κρίθηκε μόνο ο διευθυντής της Τράπεζας το 2004. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε με επιείκεια και αποφάσισε μείωση της ποινής. Πρωτόδικα ο διευθυντής είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, ενώ σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση τα οποία θα εκτίσει κατ’ οίκον. Η μείωση της ποινής από τα οκτώ στα τέσσερα χρόνια επιτεύχθηκε όταν το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Θυμίζουμε πως η δικογραφία για τη δίκη αυτή είχε καταρτιστεί το 2016. Κι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2023. Αρχικά κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν 57 άτομα, πρώην μέλη του Δ.Σ., υπηρεσιακά στελέχη της Τράπεζας και δανειολήπτες.

Η πολύχρονη δικαστική διερεύνηση της υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου δεν κατάφερε να απαντήσει στο ουσιαστικό ερώτημα: Τι απέγιναν τα κεφάλαια και οι καταθέσεις της Τράπεζας.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τη διαδικασία εκκαθάρισης Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι μεριδιούχοι δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για την εξέλιξη της…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αρχείο
June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Skip to content