Επικαιρότητα

05
Feb2024
Κουφέλος & Συνεργάτες - Τέλος η κεραία κινητής από το Βουναράκι

Κουφέλος & Συνεργάτες – Τέλος η κεραία κινητής από το Βουναράκι

Κουφέλος & Συνεργάτες, έλαβε τέλος η προσπάθεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Βουναράκι της Μυτιλήνης.

Οι κάτοικοι στο Βουναράκι της Μυτιλήνης με το δικηγόρο τους Ταξιάρχη Κουφέλο ανέτρεψαν την παρ’ ολίγον κερδισμένη από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας υπόθεση εγκατάστασης κεραίας στην περιοχή τους, πείθοντας τη δικαιοσύνη με τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν για ζήτημα υγείας από την εκπομπή ακτινοβολίας κοντά στα σπίτια, σε μία ούτως ή άλλως πυκνοκατοικημένη περιοχή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • (+30) 22510 22903
  • info@koufelos-lawfirm.gr
  • koufelos-lawfirm.gr

Οριστικά τελειωμένη υπόθεση πρέπει να θεωρείται η προσπάθεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Βουναράκι της Μυτιλήνης, καθώς μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει κάτοικοι της περιοχής, τώρα πλέον και το Πολυμελές Πρωτοδικείο με την απόφασή του έρχεται ουσιαστικά να βάλει την ταφόπλακα στις κινήσεις της μεγάλης εταιρείας που πλέον έχει συγχωνευτεί με τη nova. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει πως καμία εταιρεία, όσο μεγάλη κι αν είναι και όσο ισχυρές προσβάσεις και αν έχει, δεν μπορεί να επιβάλλει αυτά που θέλει αν οι τοπικές κοινωνίες λειτουργούν με ενότητα και αποφασιστικότητα, θέλοντας να προστατεύσουν την υγεία τους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα για την κεραία στο Bουναράκι είχε απασχολήσει το καλοκαίρι του 2021 και μάλιστα ανέτρεψαν οι κάτοικοι με το δικηγόρο τους Ταξιάρχη Κουφέλο την παρ’ ολίγον κερδισμένη από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας υπόθεση εγκατάστασης κεραίας στην περιοχή, πείθοντας τη δικαιοσύνη με τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν για ζήτημα υγείας από την εκπομπή ακτινοβολίας κοντά στα σπίτια, σε μία ούτως ή άλλως πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είχε κινήσει τις διαδικασίες για εγκατάσταση της κεραίας σε μισθωμένο ακίνητο έχοντας άδεια της ΕΕΤΤ από τους προηγούμενους μήνες και μάλιστα οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει και το θέμα τους είχε απασχολήσει και τον Δήμο Μυτιλήνης. Στο ενδιάμεσο αυτής της διεκδίκησης, την εκπροσώπησή τους ανέλαβε η Δικηγορική Εταιρεία Κουφέλος & Συνεργάτες, με τον εκπρόσωπό της Ταξιάρχη Κουφέλο να δίνει αγώνα για τη διάσωση μιας υπόθεσης που φαινόταν εξαρχής χαμένη, όσο το νομικό πλαίσιο για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας τα αφήνει σχεδόν ελεύθερα όλα. Ο κ. Κουφέλος ανέδειξε τα ζητήματα από τη λειτουργία της κεραίας σε αυτήν την περιοχή και τη δύσκολη συνύπαρξη με τους κατοίκους, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, ασθενείς, αλλά και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, ώστε τελικά το δικαστήριο να βάλει μπλόκο στην εγκατάσταση.

Η απόφαση (1/2022) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης επί της διαδικασίας των Ασφαλιστικών Μέτρων ήταν κόλαφος, αναγνωρίζοντας ότι η εκπομπή της κεραίας στα 300 μέτρα από το πλησιέστερο σπίτι μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία, ενώ δέχεται το ζήτημα το οποίο έθεσε εξαρχής ο κ. Κουφέλος ότι το Βουναράκι είναι μία περιοχή, η οποία διέπεται από διατάξεις περί παραδοσιακών οικισμών και ως εκ τούτου οι αδειοδοτήσεις που είχε ήδη εκδώσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πάσχουν, καθώς απαιτούνται πρόσθετες άδειες, όπως προβλέπεται για τους παραδοσιακούς οικισμούς και άλλες τέτοιες εγκαταστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αρχείο
May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Skip to content